Bert Schmitz

Versie 2Als psycholoog, psychotherapeut, mindfulness trainer en lichaamsgericht therapeut  Rolfing® werkte en woonde ik de laatste 30 jaren in Florence, Italië en in Zürich, Zwitserland en werkte ook met expats in die landen. Nu woon en werk ik in het Leudal  , Haelen  nabij Roermond

In mijn psychologische werkwijze  maak ik gebruik van de verfijnde en  subtiele netwerken die lichaam en geest verbinden.
Naast mijn opleiding tot psycholoog, psychotherapeut en Rolfing®, heb ik me  meditatie  en westerse psychotherapeutische methoden eigen gemaakt via Tibetaans boeddhistische retraites en opleidingen in het buitenland.

Rolfing® is een intensieve behandeling van het bindweefsel en verbeterd de lichaamshouding, werkt in het psychologische systeem en leidt tot een vernieuwd lichaamsgevoel. Een complete Rolfing® behandeling bestaat uit  10 sessies van elk 75 minuten.

Bewustzijn van de integratie van leven en sterven werd verdiept in studies met Namkai Norbu, Sogyal Rinpoche, Frank Ostaseski , Bob Moore, Joan Halifax,  en andere westerse en oosterse leraren.

Met mijn vrouw Bernadette ontwikkelde ik de methode Bodymindfulness, waarbij we via individuele trajecten , workshops en trainingen voor een open publiek en internationaal (Europa en USA)  het mindfulness erfgoed openlegde.

Het is voor mij belangrijk om in groepen een basis te leggen voor intuïtief onderzoek met behulp van heldere concepten, presentaties, intuïtieve keuzes, en gesprekken in stilte.

Talen: Nederlands, Italiaans, Engels, Duits

Mijn fascinatie voor talen en verschillende culturen samen met het zoeken naar en het integreren van innerlijke tegenstrijdigheden met menselijke kernwaarden, leidde me al vroeg op het pad van mindfulness. Want in mindfulness lag en ligt voor mij de sleutel om via een milde en accepterende houding tegenover uitdagende en paradoxale situaties tot een innerlijke rust en bewustzijn te komen. Te midden van intensieve en soms problematische en moeilijke levenssituaties en toestanden, waar je zo gauw geen antwoord voor hebt.

Een belangrijke fase in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling werd gevormd door mijn twintig jarig contact met   Bob Moore, een healer en spiritueel leraar, waar ik mijn inzicht verdiepte in the synthese van energie psychologie , mindfulness, chakra psychologie en meditatie  binnen een lifespan perspectief.
Ik ben dankbaar voor  de ontmoetingen met : Bob Moore, Sogyal Rinpoche, Jack Kornfield, Stan Grof, Joan Hallifax, Charlotte Selver, Trungpa Rinpoche, Krishnamurti, Dick Price, Ida Rolf, Frank Ostaseski, Jon Kabat-Zinn, Joseph Campbell.

Voor een afspraak met mij voor

  • Counselling/coaching .
  • Psychotherapie
  • Meditatie sessies en steun bij je persoonlijke meditatie beoefening
  • Supervision
  • Rolfing (serie van 10 sessies)

[Dutch] View Bert Schmitz's profile on LinkedIn

Kosten

[Dutch]

Kosten van de sessies

Particulier:

Skype of telefoon:                     € 95 per sessie van 60 Min.

Behandeling in de praktijk:   € 95  per sessie van  60 Min.

Zakelijk/ via werkgever           € 150 per sessie van  60 Min.

Relatie therapie                        € 110  per 60 Min. / €165  90 minuten (nota kan verdeeld                                                                worden over beide partners)

Mijn behandelingen worden vergoed in de aanvullende verzekering onder alternatieve geneeswijzen (dus onafhankelijk van je eigen risico),  Integratieve therapie

Ik ben lid van:

De VMBN en categorie 1 trainer. Dat betekent o.a. dat je bij een aantal zorgverzekeringen in aanmerking kunt komen voor vergoeding van de Mindfulness training-

Psycholoog NIP

Lid VBAG: 21610011

AGB code: 90103009

Register Therapeut RBCZ: 174579R

Voor individuele zorg trajecten is daardoor bij vele zorgverzekeraars vergoeding mogelijk in de aanvullende zorgverzekering. ( valt niet onder eigen risico)

UW PRIVACY