Voor wie is Rolfing?

Elk lichaamsstructuur heeft in meer of mindere mate verstoringen en compensaties. Al vanaf vroege leeftijd kunnen blessures en herhalende bewegingspatronen het lichaam veranderen. Deze veranderingen beïnvloeden postuur, evenwicht, bewegelijkheid en kunnen zich na een lange tijd ontwikkelen in gespannenheid en tot pijn leiden.Rolfing kan het lichaam helpen bij het bevrijden van fysieke beperkingen. Door het lichaam in een meer natuurlijk evenwicht te brengen, herontdekt het lichaam een vorm dat meer “eigen” is – soepel en in balans met de zwaartekracht. De resultaten zijn uniek en individueel.

 

 

Rolfing® SI helpt:

  • Mensen van alle leeftijden met een geschiedenis van pijn en ongemak – bij blijvende en terugkerende klachten ten gevolge van ziekte, medische ingrepen, ongelukken en trauma’s.

  • Professionals die klachten ontwikkelen door repetitieve of inspannende bewegingen tijdens het werk.

  • Mensen die chronische lichamelijke klachten willen verlichten bij het verouderingsproces en ieder die meer mobiliteit en bewegingsvrijheid wil ervaren.

  • Sporters, dansers, musici, beoefenaars van yoga en iedereen die zijn lichamelijke prestatie wil verbeteren.

Voor anderen kan Rolfing dienen als een leerproces, waarbij een vertrouwelijke en comfortabele relatie met het lichaam kan ontstaan. Als het lichaam fysiek transformeert kan dit ook andere aspecten van het leven beïnvloeden.