Onderwijs

Onderwijs

Een Rolfer™ worden

Rolfing Nederland heeft leden uit alle delen van de samenleving. Veel van deze leden werden Rolfing therapeuten na hun eigen gezondheidsproblemen met behulp van Rolfing te hebben opgelost. Wat ze allen gemeen hebben is een passie om Rolfing, een van de meest krachtige en effectieve vormen van manuele therapie, te gebruiken om hun cliënten te helpen hun fysieke structuur en functie te verbeteren.

Gekwalificeerde Rolfers zijn afgestudeerd aan een school die gecertificeerd is door The Rolf Institute of Structural Integration, over het algemeen is dat de European Rolf Association. e.V. (ERA). Sinds de oprichting verzorgt de ERA training, certificering en opleidingen in samenwerking met The Rolf Institute of Structural Integration dat in 1971 werd opgericht door Dr. Ida P. Rolf in Boulder, Colorado USA. Alleen diegenen die met succes de volledige en authentieke Rolf training hebben afgerond en door The Rolf Institute of Structural Integration zijn gecertificeerd hebben het recht zich Gecertificeerde Rolfers te noemen. Op deze wijze wordt de kwaliteit van de Klassieke Rolfing Training en de reputatie die Rolfing heeft als effectieve en krachtige methode om lichaamsstructuur en –functies te verbeteren, al meer dan een halve eeje gewaarborgd.

Gecertificeerde Rolfers zijn opgeleid om de kennis, sensitiviteit en vaardigheden te bezitten om in te kunnen spelen op de behoeften van de individuele cliënt. Het behalen van een Rolfing Certificering is een behoorlijke prestatie. Iedere Rolfer heeft ongeveer 750 uur basistraining gevolgd. Bovendien dient hij zich , om de certificering te behouden, voortdurend verder bij te scholen in Rolfing, Ostheopatie, Homeopatie, Craniosacraal therapie of Manuele therapie.

Een carrière in Rolfing geeft je de mogelijkheid zinvol en bevredigend te werken en om persoonlijke voortdurend in ontwikkeling te blijven.

Curriculum

Je vaardigheden worden getraind en verfijnd in de Rolfing Basis Training, die is opgebojed uit 3 fases en in twee formats wordt aangeboden:

Intensief Format:

Fase I – Basis: 3 volledige trainingsweken

Fase II – Uitvoering: 8 volledige trainingsweken

Fase III –Klinisch 8 volledige trainingsweken

Modulair Format:  Onderwezen volgens dezelfde 3 fases in een serie workshops (van donderdag tot zondag) gedurende een periode van 18 tot 24 maanden.
Je bent gerechtigd je eigen praktijk te starten zodra deze fases zijn afgerond en daarna kan de opleiding tot meer gevorderde niveaus voortgezet worden. Door extra training en supervisie worden je vaardigheden aangescherpt en je handen worden precisie-instrumenten. Na afronding van de Advanced Training, zul je deel uitmaken van een bijzondere familie van therapeuten wereldwijd, die de geest van Dr. Rolf’s lessen over de hele wereld verspreiden.

Voorwaarden

Inschrijvingsvoorwaarden voor de Rolfing Training zijn:

  • Bewijs van toelating tot een universiteit, of van een succesvolle professionele loopbaan.
  • Minimum leeftijd 25 jaar.
  • Kennis van en ervaring met een vorm van manuele therapie.
  • Een gedegen kennis van anatomie en het bewegingsapparaat.
  • Een serie van tien Rolfing Sessies hebben ondergaan, alsmede vijf Rolf Movement Sessies (twee van de Rolf Movement sessies mogen vervangen worden door het bijwonen van een Rolf Movement Basis Workshop).
  • De vaardigheid en bereidheid om een therapeutische relatie aan te gaan en om cliënten te begeleiden in hun proces. Ervaring een proces van persoonlijke groei kan gunstig zijn.
  • Beschikken over voldoende fysieke kracht en gezondheid om dit werk regelmatig te kunnen uitoefenen.
De Volgende Stappen

Om vast te stellen of Rolfing iets voor je is, raden we je aan de ‘Rolfing Orientation’ of de ‘Spectrum Rolfing pre-training workshops‘  in overweging te nemen. Vooral Spectrum Rolfing biedt een volledig overzicht en voldoende hands-on mogelijkheden om Rolfing te leren en te ervaren.

Spectrum Rolfing wordt aangeboden op een prachtige landelijke locatie in Duitsland, net buiten München.

De gemeenschap van Rolfers in Nederland bestaat uit een gevarieerde groep personen met een uitgebreide en uiteenlopende opleidingsachtergrond. Velen zijn opgeleid in verschillende Rolfing Structural Integration scholen over de hele wereld.
Voor verdere informatie over opleidingen in Europa (ERA).
Voor verdere informatie over opleidingen in de Verenigde Staten Verenigde Staten (RISI).
Voor verdere informatie over opleidingen in Brazilie Brazilie (ABR).

Voor Workshops voor het Publiek in Europa.