Rolfing

 

 

Rolfing is een uiterst effectieve en holistische  bodymind methode

228_Ida_Rolfing

Ida Rolf

rolfboy

Rolfing ziet de mens als één geheel en de behandelingen hebben als doel het individuele welzijn te optimaliseren.

In deze holistische benadering is de bijzondere vorm van manipulatie van de fascia fundamenteel, omdat het op verschillende niveaus het lichaam beïnvloedt: fysiek, perceptueel, emotioneel en mentaal.

De aanraking door Rolfing is een uiterst precieze manipulatie van het bindweefsel die het lichaam helpt om een hoger niveau van orde en integratie te bereiken.

Dat Rolfing in staat is  om aanhoudende en permanente resultaten te verwezenlijken maakt dat het een waardevolle bijdrage levert aan de moderne gezondheidzorg.

 

12

Fascia

fascia – bindweefsel

Door een intensieve manuele behandeling van het  bindweefsel van het lichaam, probeert de Rolfer de spanningen  en patronen in het lichaam te bevrijden en het op die manier meer in evenwicht te brengen, optimaal te integreren, fitter en energieker te maken, dit alles binnen de gegevenheid van de beschikbare resources van dit lichaam en deze persoon op dit moment.

Door de ruimte en vrijere bewegingsruimte die op die manier in het lichaam ontstaat, verdwijnt overbodige stress en druk.

Het is populair bij mensen die een inspannend leven leiden op geestelijk en lichamelijk gebied (atleten, dansers, musici, acteurs enz.).
Mensen die vooral baat hebben zijn patiënten met chronische spieraandoeningen:

– Rugklachten
– Nekklachten
– Heupklachten
– Lijden aan slijmbeursontstekingen van gewrichten
– Arthritis
– Of aan algehele stijfheid.

Traumatische pijnen van letsels opgelopen bij een auto-ongeluk, of blessures als gevolg van joggen, een tennisarm, een voetbalknie enz. reageren zeer goed op Rolfing® massage  therapie.

Het wetenschappelijk onderzoek naar Rolfing® Structurele Integratie

Voor een afspraak bel 06 8379 4477

Eikendreef 9
6081EA Haelen